Prajitura cu foi fragede si branza dulce de vaci

de MickeyM in Prajituri, 27 Iul 2013 | 3943 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna si aromata cu foi fragede. Este perfecta cu un pahar de lapte sau iaurt dimineata.
Foile mele sunt mai subtiri pentru ca asa imi plac mie, foi mai subtiri si umplutura mai multa .

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 1 cana bors
  • 1/2 cana ulei
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura de branza:
  • 600 g branza dulce
  • 3 oua
  • 250 g zahar (sau dupa gust)
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • esenta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi fragede si branza dulce de vaci:

Mai intai se fac foile. Se amesteca toate ingredientele pentru foi.Se formeaza o bila care se imparte in 2.

Apoi se amesteca ingredientele pentru umplutura.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde prima foaie cu sucitorul si se pune in tava.Se aseaza umplutura peste foaie,iar deasupra se pune a doua foaie. Se da la cuptor pentru 45-50 minute,depinde de cuptor. Cand e gata se lasa sa se raceasca bine, se presara cu zahar pudra si se taie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti tava mai mica,se foloseste o cana mai mica, daca aveti tava mare se foloseste o cana mai mare. Sau depinde cat de groase doriti sa fie foile.

2

Daca branza e prea cremoasa se pun 2-3 linguri de gris.

3

Aluatul pentru foi trebuie sa fie potrivit,nu foarte tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi fragede si branza dulce de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta