Prajitura cu foi si crema de branza dulce

de cristinutza_vida in Prajituri, 6 Ian 2013 | 5868 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 3 foi:

  • 4 oua
  • 350 gr zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • 100 ml apa minerala sau apa amestecata cu zeama de lamaie
  • 50 ml ulei
  • 250 ge faina

Pentru crema:

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar praf
  • coaja de lamaie sau esenta de lamaie
  • 500 gr branza de vaci
  • zahar praf pt ornat.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de branza dulce:

Preparare foi:

Albusurile de la cele 4 oua se bat spuma cu 100 gr zahar,Separat se amesteca cele 4 galbenusuri cu 250 gr zahar,pana se topeste un pic zaharul apoi se adauga amoniacul stins in apa minerala sau apa cu zeama de lamaie,uleiul si faina.

Compozitia rezultata se amesteca pana se incorporeaza toata faina,apoi se imparte in 3 portii egale si se coc 3 foi in aceeasi tava.Se coc la 180 grade,depinde de cuptorul fiecaruia,pana trece testul cu scobitoare.Se racesc bine inainte de a le umple.

Preparare crema:

Untul se spumeaza bine cu zaharul praf,apoi se adauga coaja de lamaie sau esenta,se adauga branza de vaci bine scursa si se amesteca pana se omogenizeaza totul.

Crema obtinuta se imparte in doua parti egale si se umplu foile,la sfarsit se pudreaza cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

Lau 1

06.01.2013, 18:29

cristinutza_vida 1

06.01.2013, 23:25

multumesc

Bya Ralu 1

06.01.2013, 23:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Dartz