Am adus ceva dulce si proaspat! Stiu ca nu este cea mai frumoasa prajitura dar este foarte buna, aromata si va servesc cu drag! Duminica placuta in continuare! :-*
Blat:
Umplutura:
Sirop:
Glazura:
Umplutura: batem frisca lichida pana se intareste apoi o dam la frigider
pana pregatim blatul.
Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le transferam intr-o cratita.
Adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana scad putin si formeaza
un sos.
Scurgem ciresele de sosul format si le lasam sa se raceasca.
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa
mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu apa, uleiul si esenta de rom, apoi
amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste
albusurile batute spuma si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.
Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul
trece testul scobitorii.
Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand
zaharul se topeste.
La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.
Asamblare: blatul rece il punem pe o tava, il insiropam bine, punem frisca
batuta, nivelam si punem din loc in loc ciresele scurse de sos.
Dam prajitura la rece pentru 1 ora apoi o scoatem si o glazuram (topim
ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi).
Dam din nou la rece pana se intareste ciocolata, apoi portionam si servim.
Pofta buna!