Prajitura cu glazura de ciocolata

de nyana in Prajituri, 19 Noi 2009 | 6708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300g faina
  • 200g unt
  • 300g zahar
  • 150ml lapte, plus 20 ml
  • 1 plic praf de copt
  • 20g cacao
  • 200g ciocolata rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu glazura de ciocolata:

Intr-o craticioara punem laptele,zaharul, zaharul vanilat, untul si un praf de sare. Punem pe foc. Dupa ce da in clocot amestecam incontinuu,pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca,adaugam galbenusurile, albusurile batute spuma tare si amestecam. Punem faina impreuna cu praful de copt.

Folosim o forma rotunda, o ungem cu unt si turnam trei sferturi din compozitie. In compozitia ramasa punem cacaua cernuta si omogenizam ffff bine.Turman in tava din loc in loc.

Coacem 40 de minute la foc moderat.

topim ciocolata rasa iun 20 ml de lapte pe foc mic. Dupa ce scoatem prajitura din tava, turnam ciocolata peste ea.

 

TIPS-URI

1

se foloseste ciocolata amaruie 70% cacao

2

dak avem frisca lichida  putem topi ciocolata in 2-3 linguri de frisca lichida

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pandispan, bezea cu nuci si crema de vanilie