Prajitura cu kaki si ciocolata neagra

de oanapl in Prajituri, 22 Feb 2017 | 3591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g ciocolata amara
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g nuci
  • 3 buc kaki
  • 6 oua
  • 150 g unt
  • 180 g zahar brun
  • 1-2 lingurite de scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu kaki si ciocolata neagra:

Cureti 2 fructe kaki de coaja, le tai cubulete si le mixezi pana obtii o crema foarte fina.
Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate.
Separi ouale si mixezi foarte bine albusurile.
Mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul (macinat), pana obtii o crema omogena. Adaugi galbenusurile si mixezi bine.
Adaugi si pulpa de kaki si omogenizezi. Adaugi mixul de faina in crema de unt si amesteci bine.
Incorporezi albusurile bine batute in aluat, amestecand cu grija, de jos in sus cu ajutorul unei lingure de lemn.
Tapetezi forma cu hartie de copt si adaugi aluatul.
Coci prajitura, in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 40-50 de minute. Inainte de a scoate prajitura din cuptor, o intepi cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata, prajitura este coapta, daca iese umeda, o mai lasi la cuptor cca. 5 minute.
O lasi sa se raceasca in tava, apoi o tai in patratele/dreptunghiuri si decorezi cu felii de fructe kaki.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu kaki si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]