Am tot cautat o prajitura cu malai...mai mancasem eu asa ceva in Maramures...si m-am hotarat sa incerc reteta Adinei, doar ca am mai modificat-o pe alocuri. Multumesc Adina.
Se incinge cuptorul la 170° C (foc mediu).
Laptele se da in clocot.
Am batut oul, am adaugat zaharul si zaharul vanilat, malaiul si praful de copt, uleiul , am adaugat coaja si zeama de lamaie si am amestecat bine.
Am adaugat laptele fierbinte si am amestecat bine.
Am tapetat o tava si am pus in ea aluatul curgator.
Deasupra am pus din loc in loc cirese.
Am dat la cuptor pentru 30 de minute si am facut testul scobitorii. Prajitura va capata o culoare aurie.
Am stins cuptorul, am mai lasat inca 15 minute prajitura in cuptor, dupa care am scos-o si am lasat-o sa se raceasca complet.
Apoi am taiat-o.
Pofta buna!
1
Am inlocuit bicarbonatul de sodiu cu praful de copt.