Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure

de Constelatialeu in Dulciuri, 12 Oct 2025 | 70 vizualizari

 

Dintre fructele exotice pe care le-am incercat mango este favoritul meu. Anul asta am avut ocazia sa merg in Kuala-Lumpur Malaezia si sa testez mai multe tipuri de mango, cele locale si cele importate din tarile vecine. Mi-am adus de acolo mango confiat, pe care l-am mancat doar eu, dar mi-am oprit si cateva bucate pentru ce aveam eu de gand sa fac atunci cand gasesc mango care sa ma tenteze sa-l cumpar. Am gasit mango din Brazilia si mango din Spania, deci am facut o prajitura mango 3  natiuni si pentru ca anul asta am avut recolta record de alune de padure-gradina ( cca 15-16 kg, atat mi-au lasat veveritele si pasarile ) am facut si-o pralina cu alune de padure ( gradina). Iar m-am intins la vorba, asa vorbesc eu cu mine, tastand vorbe.......ma apuc acusica de scris ce am combinat si ce a iesit....

 

INGREDIENTE

  • Blat cu cacao - tava 35/24
  • 200 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bcarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 110 g unt moale
  • 175 g zahar
  • 125 lapte cu 3,5 % grasime
  • 3 oua M
  • 75 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 1 lingura rom - bautura
  • Crema cu pralina cu alune de padure
  • 130 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 70 g galbenusuri ( cca 3 oua M si unul mai mic )
  • 108 g pasta pralina cu alune de padure ( gasiti reteta la mine pe pagina)
  • 7 g gelatiana granule + 40 g apa rece
  • 320 g smantana pt. frisca cu 36% grasim
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • Crema cu mango
  • 350 g piure de mango
  • 100 g zahar tos
  • 45 g apa
  • 2 albusuri
  • 6 g gelatina granule + 36 g apa rece
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 250 g smanta pt. frisca cu 36 % grasime
  • In plus
  • cubulete de mango crud
  • cubulete de mango confiat
  • ciocolata topita pt. decor
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure:

Blat cu cacao : Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm, tava cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt.  Intr-un castron am cernut faina,cacao, am adaugat pragul de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea, am amestecat bine. Peste ingredientele solide am pus untul moale ( eu l-am dat pe razatoarea cu gauri mici pentru ca am uitat sa-l scot din frigider sa se inmoaie), am mixat pana am obtinut o consistenta nisipoasa.125 ml lapte am amestecat cu zaharul, se amesteca pana se topeste zaharul. Am turnat peste faina si am mixat 1 min, apoi am adaugat cele 3 oua amestecate cu 75 ml lapte si rom . Am mixat 1-2 min. Am turnat totul in tava pregatita. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 25 min- 30 min, am facut testul scobitorii. Atentie la cuptor, nu toate au aceiasi timpi de coacere. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am indreptat, n-am aragaz pus la boloboc( am bucataria-n panta :))))))))))))))))). Apoi mi-am pregatit tava in care am copt blatul, am tapetat-o cu folie alimentara si cu folie acetat pe margine, am asezat blatul si m-am apucat sa fac crema cu pralina de alune de padure.

Crema cu pralina de padure :Am pus la hidratat gelatina in apa rece. Am pus laptele cu pralina , am amestecat bine  apoi am incalzit pe foc, nu trebuie sa fiarba, doar sa se incalzeasca.Am adaugat laptele peste galbenusuri si am omogenizat. Am pus pe baie de abur amestecul, am adaugat ciocolata si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida, pana ajunge la 80 de grade. Am luat vasul de pe foc si am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa scada temperatura sub 30 grade si am incorporat smantana batuta moale, nu trebuie sa fie o frisca tare. Crema obtinuta am turnat-o peste blat, am presarat cuburi de mango crud si am dat la congelaror pentru mai bine de o ora, cat sa se inchege sa pot sa torn a doua crema.

Crema de mango : 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]