Hai să afli cum se face prăjitura Ora 12, desertul care arată ca de cofetărie, dar se prepară ușor acasă.
Pentru Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, unt, cacao, mascarpone, smântână, ciocolată.
Cum se prepara Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari:
Tapetează o tavă cu hârtie de copt. (dimensiune tava 25 x 35 cm)
Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și zahărul, esența de vanilie, apoi mixează bine până își dublează volumul. Încorporează untul topit, apoi adaugă făina, praful de copt și cacaua. Încorporează 50 ml de apă.
Toarnă compoziția în tava de copt și nivelează frumos.
Coace blatul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 30 -35 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă blatul la răcit. Îl poți tăia doar după ce s-a răcit.
Pregătește siropul.
Într-o cratiță, pune la fiert apă cu zahărul. Lasă pe foc până dă în clocot, apoi oprește focul. Lasă puțin la temperat, apoi adaugă esența de rom.
În alt bol, pune smântâna lichidă, zahărul și brânza mascarpone, apoi mixează până la omogenizare. Pune crema în frigider până în momentul folosirii.
Glazura o poți pregăti după ce s-a răcit blatul.
Pune într-o cratiță smântâna lichidă, untul și ciocolata. Lasă pe foc, amestecând continuu, până când se topește ciocolata și obții o glazură fină și lucioasă.
Însiropează cuburile de blat și lasă-le să absoarbă bine lichidul.
Glazurează fiecare prăjitură în parte, apoilasăsă se așeze puțin sosul de ciocolată. Ornează apoi fiecare prăjitură cu crema de mascarpone. Dacă vrei, decorează-le cu fulgi de ciocolată.
Păstrează prăjiturile în frigider până în momentul servirii.
Savurează o porție din cea mai însiropată și delicioasă prăjitură!