Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

de Bucataras in Prajituri, 7 Oct 2025 | 1366 vizualizari

 

Hai să afli cum se face prăjitura Ora 12, desertul care arată ca de cofetărie, dar se prepară ușor acasă.
Pentru Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, unt, cacao, mascarpone, smântână, ciocolată.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari
  • Blat:
  • 7 ouă
  • 250 g zahăr
  • 50 ml apă
  • 75 g unt topit
  • 100 g cacao
  • 250 g făină de grâu
  • 1 praf de copt
  • esență de rom
  • un praf de sare
  • Glazura de ciocolată:
  • 250 g ciocolată
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g unt
  • Crema de frișcă cu mascarpone:
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 250 g mascarpone
  • 75 g zahăr pudră
  • Sirop:
  • 250 g zahăr
  • 500 ml apă
  • esență de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari:

Cum se prepara Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari:

Tapetează o tavă cu hârtie de copt. (dimensiune tava 25 x 35 cm)

Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și zahărul, esența de vanilie, apoi mixează bine până își dublează volumul. Încorporează untul topit, apoi adaugă făina, praful de copt și cacaua. Încorporează 50 ml de apă. 

Toarnă compoziția în tava de copt și nivelează frumos.

Coace blatul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 30 -35 de minute sau până trece proba scobitorii.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă blatul la răcit. Îl poți tăia doar după ce s-a răcit.

Pregătește siropul.

Într-o cratiță, pune la fiert apă cu zahărul. Lasă pe foc până dă în clocot, apoi oprește focul. Lasă puțin la temperat, apoi adaugă esența de rom.

În alt bol, pune smântâna lichidă, zahărul și brânza mascarpone, apoi mixează până la omogenizare. Pune crema în frigider până în momentul folosirii.

Glazura o poți pregăti după ce s-a răcit blatul.

Pune într-o cratiță smântâna lichidă, untul și ciocolata. Lasă pe foc, amestecând continuu, până când se topește ciocolata și obții o glazură fină și lucioasă.

Însiropează cuburile de blat și lasă-le să absoarbă bine lichidul.

Glazurează fiecare prăjitură în parte, apoilasăsă se așeze puțin sosul de ciocolată. Ornează apoi fiecare prăjitură cu crema de mascarpone. Dacă vrei, decorează-le cu fulgi de ciocolată.

Păstrează prăjiturile în frigider până în momentul servirii. 

Savurează o porție din cea mai însiropată și delicioasă prăjitură!

Încearcă și rețeta de Negresă cu stafide și nucă, un desert excelent sau rețeta de Tartă brownie.

Îți recomandăm și rețeta de Negresă cu cafea și migdale.

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]