Prajitura cu mascarpone si piersici

de lilik in Prajituri, 21 Dec 2010 | 15524 vizualizari

 

are un gust tare delicat...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de apa calduta
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • vanilie
  • pt crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr zahar pudra
  • 300 gr frisca lichida
  • 1 cutie de 400 gr compot de piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si piersici:

Pregatirea blatului:

batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute,dupa care adaugam vanilia si faina cernuta,amestecand de jos in sus sa nu se desumfle.

impartim compozitia in 3 si coacem cate o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pt cuptor(cuptor preancalzit la 180°).

sau putem face un normal pandispan si cand se raceste il taiem in 3.

Pregatirea cremei:

punem piersicile la scurs(sucul il tinem deoparte).

punem mascarpone cu zaharul pudra intr-un vas si il amestecam bine cu mixerul pana se face o crema apoi adaugam frisca batuta si amestecam pana se omogenizeaza.

la crema obtinuta adaugam piersicile taiate marunt,apoi dam la rece.

Asamblarea prajiturii:

luam 1 foaie, o punem intr-o tava(de preferinta tava in care au fost coapte foile) si o acoperim cu jumatate din crema,deasupra punem alta foaie pe care o vom umezi cu putin suc tinut deoparte,apoi punem cealalta jumatate de crema,in fine acoperim cu ultima foaie si dam la frigider cateva ore.

eu am lasat 2-3 ore dar e mai bine sa lasati mai mult(chiar si o noapte).

Cand s-a scurs timpul scoatem din frigider si portionam,iar daca dorim putem da prin ciocolata topita(luam o bucata si o introducem pana la jumatate in ciocolata topita apoi o punem la scurs pe hartie pt cuptor ).

TIPS-URI

1

puteti face piersicile ca un piure in loc sa le taiati marunt atunci cand le adaugati la crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si visine