Prajitura cu mere

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 3 Sep 2010 | 4519 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt foi:

  • 3 oua
  • 1 pahar de zahar/250 g
  • 500 g faina
  • 100 g unt
  • 4-5 linguri apa/lapte
  • 5 linguri miere
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

pt umplutura:

  • 1 kg mere dulci acrisoare
  • 1 pahar de zahar/250 g
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Punem oale, zaharul, mierea, apa inr-o oala, amestecam putin dupa care o punem pe foc, mestecand continuu pana se dizolva zaharul, apoi punem si untul, omogenizam compozitia si luam de pe foc.

Aceasta compozitie o punem peste faina amestecata cu praful de copt stins in zeama de lamaie si framantam un aluat elastic si moale, daca nu va ajunge faina mai puteti pune, insa nu trebuie sa iasa prea gros, il dam deoparte pentru cel putin 30 de min.

Intre timp punem zaharul intr-o tigaie/oala la caramelizat, apoi spalam si dam merele pe razatoarea mare, cu tot cu coaja. Dupa ce s-a caamelizat zaharul, atentie sa nu se arda, pentru ca va prind eun  gust amarui, punem merele, nu va seriati o sa se formeze bomboane de zahar ars, insa o sa se dizolve in sucul marului, lasam pana scade.

Impartim aluatul in 3 parti egale, dupa care intindem 3 foi,  vom pune prima foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sua cu hartie de copt, peste care vom pune jumatate din compozitia de mar caramelizat, apoi urmatoarea foaie si restul de mar caramelizat, peste care vom pune fasiute subtiri de aluat, pe care le taiem fie cu un cutit, fie cu un cutit pentru saratele, asa cum am facut eu.

Dam la cuptor pana aluatul prinde o culoare aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta