Prajitura cu mere

de adriana_bobu in Prajituri, 14 Noi 2010 | 6119 vizualizari

 

Am adus o imbunatatire la reteta Corinei.....si rezultatul a fost ceva ...delicios!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250g zahar
  • 300g iaurt
  • 150 g gris
  • 300g faina
  • 1 praf copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 mere
  • o mana de stafide
  • o cantitate mica de frisca (ex HULALA mic)
  • doua linguri zahar pentru tras merele
  • 3-4 linguri apa
  • scortisoara
  • esenta rom, vanilie
  • o bucatica de ciocolata amaruie rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se amesteca la mixer ouale, zaharul si apoi se adauga iaurtul, grisul, faina si praful de copt mixand in continuare. Compozitia rezultata se pune in tava de la aragaz, captusita cu hartie de copt la cuptor pentru 40 min. In acest timp am curatat merele, le-am taiat maruntel si le-am tras intr-un ceaun in care am adaugat cele 2 linguri de zahar,stafidele, esenta de rom si apa, apoi scortisoara si zaharul vanilat. Le-am lasat pe foc cca 5 min dupa care le-am dat deoparte la racit. Am pregatit si frisca. 

Dupa ce am scos tava din cuptor, am lasat 10 min prajitura sa se racoreasca dupa care am imprastiat merele cu stafide si cu zeama lasata peste prajitura , insiropand-o putin. Am pus cate un mot de frisca si in final am ras ciocolata. A iesit o prajitura foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lava de ciocolata