Bunatatea asta de reteta este a soacrei mele, prajitura fiind facuta in colaborare :) Ce a iesit? O bunatate!!! O prajitura rapida, o combinatie interesanta de care cu greu te saturi!! Sar`mana de reteta!!
Intr-o tava 20x30 am intins uniform untul rece, iar deasupra am presarat biscuitii pisati. Merele le-am dat prin razatoare, apoi le-am calit pana au scazut. La final am adaugat scortisoara. Merele noastre au fost destul de dulci, plus ca noua nu ne place atat de dulce.. deci daca doriti puteti cali merele impreuna cu zahar. Merele calite le-am pus deasupra biscuitilor pisati.
Separat am facut pandispanul: am separat ouale, albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar le-am batut spuma. Peste galbenusuri am adaugat bicarbonatul stins, apoi am amestecat. Am incorporat galbenusurile putin cate putin, la amestecul de albusurile, amestecand cu o lingura de jos in sus. In acelasi mod am incorporat si faina, in ploaie. Pandispanul l-am pus deasupra merelor, si am bagat tava in cuptorul preincalzit. Am lasat cca 50 minute, sau pana ce pandispanul a trecut testul scobitorii.
Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am pudrat-o cu zahar pudra!
Un deliciu!!!