Prajitura cu mere si gem de gutui

de Rocsi in Prajituri, 15 Ian 2011 | 12493 vizualizari

 

Este o prajitura de post ,dar extrem de pufoasa si delicoasa...

 

INGREDIENTE

pentru 2 foi:

  • 20 linguri sucul de la mere(daca nu va ajunge din merele scurse,completati cu apa minerala)
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • faina cat cuprinde(sa iese un aluat tare si usor de lucrat)

umplutura:

  • 1,2 kg mere
  • 1 borcan gem gutui
  • un praf scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3-4 linguri ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gem de gutui:

Prima data pregatim umplutura:

merele le spalam si le curatam de coaja.

le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul.

intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei.

punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat.

le lasam pe foc ,cat sa le prajim putin.

cand sunt gata ,le luam de pe aragaz si le lasam putin la racorit.

pregatim aluatul:

amestecam 20 linguri suc de la mere(sau apa minerale) cu uleiul si zaharul.

batem cu un tel pana se topeste zaharul.

apoi adaugam praful de copt si coaja de portocala rasa.

la urma adaugam faina treptat,pana obtinem aluatul dorit.

pe masa de lucru presaram putina faina.

rupem jumatate din aluat si intindem o foaie.

luam o tava mai mare de aragaz si o ungem cu margarina.

punem  prima foaie si o intepam cu o furculita.

merele le amestecam cu gemul de gutui,si le intindem peste prima foaie.

facem si cea de a 2 a foaie si o intindem peste umplutura.

o intepam si pe acesta cu furculita.

dam tava in cuptorul incins,la o tamperatura potrivita,pana prajitura este coapta.

cand e gata o scoatem din cuptor,o pudram cu zahar si o lasam sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]