Prajitura cu mere si scortisoara

de Rocsi in Prajituri, 7 Noi 2013 | 13245 vizualizari

 

Se fac atat de usor acest gen de prajituri si daca sunt cu mere sau alte fructe atunci dispar imediat din tava. Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 130 gr unt
  • 120 gr iaurt natural
  • 170 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200-220 gr faina
  • 2 mere potrivite
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 1 vart cutit anason macinat
  • coaja rasa de portocala
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si scortisoara:

Spalam merele, le curatam de coaja si le facem cubulete. Le amestecam cu anasonul, scortisoara si le dam la rece cat pregatim compozitia pentru blat. Intr-un bol mixam untul moale impreuna cu zaharul. Incorporam ouale, apoi iaurtul si coaja rasa de portocala. Adaugam zaharul vanilat, praful de copt, iar la final faina cernuta, dar in ploaie.

Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in ea si o nivelam cu o paleta. Deasupra asezam bucatile de mere si le apasam putin cu degetele.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana prajitura se rumeneste. O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si servim

Vedeti ce repede este gata? Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]