Prajitura cu mousse de capsuni

de Merisor in Prajituri, 3 Iun 2014 | 28361 vizualizari

 

Este o prajitura racoroasa, dulce-acrisoara si aspectuoasa in acelasi timp.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf lingurita sare
  • Pentru insiropat:
  • 200 ml socata
  • Pentru mousse de capsuni:
  • 500 gr capsuni
  • 5 linguri zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 gr gelatina
  • 1 varf lingurita sare
  • Pentru ornat:
  • jumatati de capsuni
  • frisca
  • 2 linguri sirop de capsuni
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de capsuni:

Am ales sa insiropez blatul cu socata, pentru ca tot am facut multa si trebuie consumata cumva, dar a dat un gust delicios blatului.

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pana rezulta o bezea tare.

Adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam usor, apoi treptat uleiul si 8 linguri de faina, in ploaie.

Impartim compozitia in doua si  adaugam intr-o parte 2 linguri de cacao, iar in cealalta 2 linguri de faina.

Tapetam tava(26/36 cm) cu hartie de copt si incepem sa punem in mijlocul tavii cate doua linguri de compozitie simpla si doua linguri de compozitie cu cacao pana se epuizeaza cele doua compozitii.

Nivelam blatul agitand putin tava.

Dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru mouuse de capsuni, trecem capsunile prin blender si le amestecam cu zaharul pudrasi putina sare, iar frisca o mixam pana se intareste.

Oprim putina frisca pentru ornare, iar restul o amestecam cu capsunile.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o amestecam in  crema.

Intindem crema peste blatul racit si insiropat.

Eu am pus gelatina putina pentru ca nu am vrut sa se intareasca prea mult crema, deci a iesit putin mai tare decat frisca, dar destul de cremoasa.

Dam prajitura la rece pentru 30 de minute, dupa care o vom portiona.

Pe fiecare portie asezam jumatati de capsuni, apoi ornam cu frisca si glazuram cu sirop de capsuni(eu am oprit de la dulceata preparata cu o zi inainte).

A fost delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Insiroparea blatului este optionala, iar socata se poate inlocui cu un sirop simplu preparat din apa, zahar si esenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni