Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 10 Feb 2016 | 13880 vizualizari

 

O combinatie de nuca si ciocolata, ce ne place tare mult. 

 

INGREDIENTE

Pt. blatul galben:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg de zahar
  • 5 lg de faina
  • 2 lg ulei

Pt. blatul cu nuca:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 2 lg faina
  • 200 g nuca
  • 1/2 plic praf de copt

Pt.crema:

  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 3 lg nuca de cocos
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de ciocolata:

Blatul galben: Se separa ouale. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand in continuare pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se incorporeaza cate un galbenus, uleiul, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pt. cca 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Blatul cu nuca: Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca prajita si macinata grosier. Se omogenizeaza si se toarna in aceeasi tava in care s-a copt primul blat, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pt. cca 35-40 minute. Se lasa blatul sa se raceasca in tava.  

Crema: Galbenusurile impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si faina se amesteca bine. Se toarna laptele cate putin si se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu in crema pentru a nu face cocoloase. Cand s-a obtinut consistenta dorita, se ia de pe foc, se pune ciocolata rupta bucatele si se amesteca energic pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. La final se adauga si untul si se amesteca din nou pana se omogenizeaza toata crema. Se lasa sa se raceasca bine. Pe un platou se aseaza blatul galben. Se unge cu jumatate din cantitatea de crema iar deasupra se aseaza cu grija blatul cu nuca. Se unge cu restul de crema, se presara deasupra nuca de cocos si se da la rece pt cel putin o ora.  Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate lasa crema fara ciocolata, eventual se mai adauga zahar vanilat pentru o aroma mai puternica.

2

Se poate presara deasupra si nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]