E o reteta de-a maica-mii; mult timp nu am prea cochetat eu cu prajiturile cu nuca, dar na, am mai crescut si mi-a venit mintea la cap :)) E minunata prajitura aceasta si e cu multa nuca :)
Mixam untul cu zaharul pana devine cremos; adaugam ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugam laptele cu bicarbonatul, esenta, mierea si faina amestecata cu praf de copt. Amestecam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Am copt blatul la 180 de grade, cca 35 de minute (faceti un test al scobitorii).
Cum s-a racit cat de cat blatul il portionam.
Amestecam ingredientele pentru crema (mai putin untul) si punem amestecul la fiert, cat sa dea un clocot, sa se topeasca zaharul. Dupa ce s-a racorit crema putin adaugam si untul.
Turnam crema peste blatul taiat. Prajitura trebuie sa se insiropeze foarte bine; nu ratati vreun colt :P
Deasupra punem nuca macinata. Multa.