Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere)

de stefy_a in Prajituri, 7 Noi 2016 | 4254 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 20 piscoturi
  • 250 ml frisca
  • 50 ml cafea solubila
  • 40 g zahar pudra
  • un plic intaritor de frisca
  • un plic gelatina
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 3 linguri rase de amidon
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere):

Crema de vanilie:

se pregateste crema de vanilie din ingredientele de mai sus,doar ca nu am folosit si esenta de vanilie - pentru ca esenta am folosit-o la insiropat piscoturile : galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul, esenta de vanilie si laptele caldut

 - amestecul se pune intr-un vas pe foc mic, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa ca o budinca-

- cand este gata, se lasa la racit

- frisca se mixeaza bine cu intaritorul de frisca si cu zaharul pudra - sa se tina de paletele mixerului

- gelatina se hidrateaza 3 minute in cafea, apoi ceasca cu cafea si gelatina se incalzeste putin la cuptorul cu microunde, cat se se dizolve gelatina sau se poate pune si intr-un vas cu apa fierbinte, daca nu doriti sa folositi cuptorul cu microunde

- peste frisca se adauga crema de vanilie racita si se amesteca bine, si apoi se adauga si cafeaua cu gelatina si se mixeaza foarte bine

- 50 ml de apa se pun la incalzit impreuna cu zaharul si vanilia, si se lasa la foc mic pana se topeste zaharul si se lasa la racit

- intr-o tava tapetata cu folie alimenatara se aseaza rand pe rand piscoturile pe care le-a trecut rapid prin siropul pregatit anterior

- peste stratul de piscoturi insiropate se aseaza mousseul de cafea

- se orneaza dupa gust, sau se poate lasa si neornata, si se da la frigider pentru cel putin 4-5 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

diaconta 1

07.11.2016, 15:04

Foarte buna prajitura

Rocsi 1

07.11.2016, 21:42

Imi place ca este cu cafea!

iry-gabriela 1

08.11.2016, 09:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Floare cu mere, nuca si scortisoara