Prajitura cu prune, nuca si scortisoara

de Patricia Iordache in Prajituri, 22 Iul 2013 | 4558 vizualizari

 

Am pornit de la o reteta si am ajuns sa "inventez" una. Sincer va spun ca am avut emotii, nu stiam ce va iesi insa...cand am vazut ca miroase bine si arata ok, m-am linistit. Cand am si gustat din ea...mi-am spus: E chiar super! :)) Si se prepara atat de simplu...Iata despre ce este vorba:

 

INGREDIENTE

  • 550 gr. faina alba;
  • 4 oua;
  • 240 ml. ulei;
  • 250 ml. lapte;
  • 600 gr. prune (fara samburi);
  • 500 gr. zahar + 1 lingura cu zahar pentru pus deasupra;
  • 50 gr. nuca taiata bucatele (cat sa faca crontz-crontz);
  • un praf de sare;
  • 1 lingurita rasa cu scotisoara;
  • 1 lingura rasa cu bicarbonat (stins cu putin otet)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune, nuca si scortisoara:

Spalam prunele si le curatam de codite si frunze. Le rupem pe jumatate si le scoatem samburii.

Le asezam intr-un acstron si le presaram cu scortisoara. Miscam putin vasul astfel incat sa se imprastie peste toate prunele.

Intr-un castron, punem ouale si praful de sare. Amestecam bine folosind un tel, adaugam uleiul in fir subtire amestecand continuu. Adaugam zaharul si continuam sa omogenizam pana se "sparg"o parte din cristale.

Turnam laptele, bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam putin cate putin, faina cernuta.

Amestecam bine pana se incorporeaza toata faina.

Tapetam  o tava (a mea 30x37 cm) cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.

Punem deasupra, jumatatile de prune (cu miezul in sus) una langa alta. 

Presaram peste tot bucatelele de nuca tocata.

Adaugam lingura de zahar tos imprastiind toata cantitatea, uniform, pe toata suprafata prajiturii.

Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si o lasam 40 minute fara sa deschidem cuptorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune, nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem asortat si bezea