tot de sezon
Blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat galbenusurile se freaca bine cu fructoza ,praful de copt, vanilia si lamaia, apoi se pune untul topit dar rece, si iaurtul. Se pune amestecul peste albusuri, se adauga faina cernuta si se amesteca usor cu telul. Se toarna in tava tapetata cu hartia de copt, apoi se aseaza jumatatile de prune si se da la cuptor la foc mare, care dupa 10 minute se face mijlociu.
Intre timp se bat cele 4 albusuri spuma tare, se adauga fructoza tot cate o lingura mixand intruna, apoi vanilia si la urma lingura de zeama de lamaie. Se bate pana s-a topit de tot fructoza.
Se probeaza prajitura daca s-a copt si se pune deasupra bezeaua si se mai da la cuptor la foc mic pana se rumeneste un pic bezeaua deasupra.
Rece se taie in bucati cu cutitul udat in apa rece. Pofta buna!!!