Prajitura cu prune si bezea

de gaby_duceag in Dulciuri, 20 Sep 2015 | 30008 vizualizari

 

Nu exista prajitura de toamna mai simpla si mai buna!

Cred ca maxim 15 minute mi-a luat s-o prepar.

Am mancat si calda si rece, i-o bunatate! Atat de frumos se completeaza staturile – fraged, dulce-acrisor, crocant.

 

INGREDIENTE

  • 140 gr unt
  • 4 oua
  • 150 gr zahar + 6 linguri
  • 3 linguri nuca macinata
  • 250 gr faina
  • un plic praf copt
  • coaja rasa lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • 800 gr prune
  • un vf cutit sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si bezea:

  1. Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar.
  2. Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare.
  3. Amesteca faina cu praful de copt, coaja rasa si sarea si adauga peste compozitie.
  4. Omogenizeaza. Vei obtine un aluat ferm dar destul de moale pentru a-l putea intinde cu sucitorul.
  5. Unge o tava de 22/26 cm cu unt si distribuie compozitia cu lingura.
  6. Cu mana usor umeda niveleaza-o in mod egal peste tot.
  7. Spala prunele, scurge-le bine si scoate-le samburii.
  8. Rupe-le in doua si aseaza-le peste prajitura cu coaja in jos.
  9. Presara peste ele nuca macinata.
  10. Mixeaza spuma albusurile cu un vf cutit sare, zaharul vanilat, si adauga treptat cele 6 linguri zahar ramase.
  11. Nu te opri pana ce zaharul nu e topit complet si compozitia formeaza tepi la atingere.
  12. Pune, lingura cu lingura, peste prune, niveleaza, formeaza tepi cu lingura si da tava in cuptorul preincalzit. Coace prajitura la foc mic (150-160 grade) pana ce bezeaua devine aurie.
  13. Serveste …calda sau rece :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]