Azi am facut aceasta delicioasa prajitura ,nu am mai facut-o tare de mult timp ,reteta este veche dar bunaaaaaaaaa!!! Daca va hotariti sa o faceti garantat nu regretati nimic ci cistigati o reteta superrrrrrrr!!! .. Am facut si citeva poze ,dar nu in amanuntit fiindca nu este "scula " mea ma refeream la aparatul de fotografiat ..Revin si cu imagini cu prajitura taiata sa vedeti cum arata dar nu s-a inmuiat inca ..
Faina se freaca bine cu margarina(sau untura ) se adauga putina sare ,bicarbonatul ,zaharul,ouale ,si putin lapte.,daca mai trebuieste .
Se imparte aluatul in patru parti egale, doua bucati se fac maro cu 1 lingura de cacao si doua ramin galbene .. Se coc pe dosul unei tavi mai maricele in cuptorul in prealabil incins .
Rahatul se da prin masina de carne, apoi in 3/4 din lapte se pune rahatul intr-o cratita cu fund dublu ( ca sa nu se prinda de fundul oalei ) . Se fierbe crema pina se topeste rahatul apoi 3 linguri de faina se freaca bine cu laptele ramas si se pune incet in crema obtinuta mestecind continuu .
Mai lasam 5 minute sa dea un clocot cu faina impreuna apoi asa calda o asezam intre foi alternind una galbena una maro, sau una galbena doua maro, una galbena ,sau invers, cum doriti.
Glazura se face din 3 linguri apa cu 4 linguri zahar, se fierbe bine ca un sirop gros, se adauga o lingura de cacao in ploaie cernut si apoi 120 gr unt .
Se aplica peste ultima foaie.
Deasupra peste glazura puteti pune bombonele colorate micute ,sa dea o nota de Primavara .
POFTA BUNA ,,
1
Eu am folosit in loc de faina budinca roz de capsuni fiindca si rahatul era roz ..
2
in loc de 500 gr rahat puteti folosi 1 kg cu aceeasi cantitate de lapte fiindca crema este prea putina foiile fiind mai maricele ..
3
Rahatul este bine sa il alegeti de o singura culoare da un aspect mai placut ochiului atunci cind este umpluta prajitura ..