Prăjitură cu rubarbă

de elucubratiiculinare in Prajituri, 11 Iun 2012 | 5058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 tulpini rubarbă,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 pliculeț zahăr vanilat,
  • 4 ouă,
  • 100 g unt,
  • 250 g zahăr,
  • 50 ml lapte,
  • 250 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • un praf de sare.
  • Sos:
  • 2 tulpini rubarbă,
  • 1 cană apă,
  • 1 cană zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu rubarbă:

Cele 5 tulpini de rubarbă se spală bine, se taie în două pentru a se mânui mai ușor și se curăță de coajă cu un cuțit, sau cu mâna, coaja desprinzându-se foarte ușor. Se taie bucățele și se amestecă cu o lingură de zahăr și un pliculeț de zahăr vanilat.

Frecăm untul cu zahărul până devine o spumă, adăugăm ouăle, unul câte unul amestecând bine după fiecare. Adăugăm laptele călduț și făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare (nu uitați să cerneți făina!). Compoziția se pune într-o tavă mare unsă cu unt și tapetată cu făină. Înșirăm bucățelele de rubarbă, scurse de zeama lăsată.

Tava se dă la cuptor încălzit la 180 grade C pentru 30-40 minute.

Pentru sos avem nevoie de 2 tulpini de rubarbă, pe care le vom lăsa cu tot cu coajă. Se taie bucățele și se pun într-o crăticioară cu o cană de zahăr și o cană de apă. Se fierbe la foc potrivit pentru 15-20 minute să scadă bine ca o dulceață. Se lasă la răcit atât prăjitura cât și sosul.

Prăjitura se servește cu sos deasupra.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu rubarbă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Poliana 1

11.06.2012, 21:41

Hmm, rubarba, tare sunt curioasa cum e! Ce zici, primesc o portie?

laura_n 1

11.06.2012, 21:54

Vrem si noi sa gustam

mamaieelena 1

11.06.2012, 22:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba si sfecla rosie