Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post

de Merisor in Prajituri, 12 Aug 2013 | 234340 vizualizari

 

Astazi va prezinta Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post
Pentru ca merg la mama si ea tine post i-am pregatit aceasta minunata prajitura, dar nu stiu cat din ea mai ajunge la destinatie, este foarte buna!
Foile fragede, crema delicioasa cu gris si gemul acrisor o transforma intr-un dulce bun, de post.
Pentru Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, suc de rosii, gris, margarina, nuca de cocos si gem de prune.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post
  • Pentru blat:
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri suc de rosii
  • 5 linguri zahar
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • esenta de rom
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 l apa
  • 4 linguri zahar
  • 200 g gris
  • 200 g margarina
  • 75 g nuca de cocos
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 400 g gem de prune cu miez de nuca
  • un praf de sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post:

Cum se prepara Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post

Blat: am frecat uleiul cu zaharul si putina sare pana aproape de lichefierea zaharului, apoi am adaugat sucul de rosii, esenta si faina cu bicarbonatul. Am framantat un aluat elastic si nelipicios, pe care l-am lasat 20 de minute la frigider acoperit cu o folie.

Apoi l-am impartit in 4 bucati pe care le-am intins pe dosul tavii unse cu ulei si le-am copt pe rand cate 6-7 minute la 180 grade.

Crema de gris: am pus intai apa cu zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat grisul in ploaie, amestecand continuu. Am lasat pe foc pana s-a ingrosat, apoi am dat deoparte si am incorporat margarina si zeama de lamaie.

Am dat crema la rece, iar cand s-a racit complet am adaugat nuca de cocos si am omogenizat.

Asamblare: am pus prima foaie in tava, am intins jumatate din crema de gris, am pus a doua foaie, am intins gemul peste ea, apoi a treia foaie, restul de crema de gris si ultima foaie.

Am acoperit prajitura cu folie si am dat la frigider pentru cateva ore dupa care am portionat-o.

S-au inmuiat destul de repede foile si a iesit foarte buna si inalta.

iti recomandam sa incerci si reteta de Prajitura Agapia, la fel de frageda si buna, Prajitura cu foi si gem de prune care se topeste in gura sau delicioasa si aromata Prajitura cu foi si crema de lamaie.

 

TIPS-URI

1

Daca sucul de rosii este mai diluat, se va mari cantitatea de faina, al meu a fost putin gros, aproape ca bulionul.

2

Cantitatea de zahar si sare din blat de asemeni depinde de gustul sucului de rosii.

3

Reteta originala era cu 12 linguri din fiecare (ulei si suc de rosii), dar eu am folosit o tava de 26/36 cm si am mai adaugat cate 3 linguri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (85)

DIANA B 1

28.03.2015, 11:34

N-am mancat niciodata o asemenea praji ... cred ca-i f buna

PopescuIonel 1

07.03.2017, 19:25

Cel mai platit panel de sondaj din Romania
Pentru participare primeşti între 0.20€ si 2€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
E simplu si gratis. inregistreaza-te aici http://bit.ly/2f21VUh

MariCampbell 1

17.09.2020, 15:00

Se poate inlocui margarina cu unt?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cosulete fragede si gustoase cu nuca si gem