Foarte buna, doar atat zic :)
BLAT
CREMA
GLAZURA:
DECOR
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema: 500 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas(125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit , iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema.
Sirop: Eu l-am facut simplu , se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de vanilie.
Glazura:Ciocolata se rupe bucati, se pune frisca lichida, se pun pe abur sau pe foc mic pana se omogenizeaza si se lasa la racorit.
ASAMBLARE: Se taie blatul in 2 se insiropeaza o parte, se pune crema,cealalta parte de blat insiropata, iarasi crema, glazura de ciocolata , iar deasupra decoram cu frisca batuta si ciocolata rasa.
1
Se poate sa fie doar glazurata peste crema alba.