Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata

de Corinuta in Prajituri, 27 Noi 2010 | 34758 vizualizari

 

Va spun sincer e foarte buna, dar e prima si ultima data cand o fac pentru ca e aproape imposibil de taiat si servit...........cine a inventat-o, nu stiu la ce s-o fi gandit....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g zahar
  • 200 g fulgi de nuca de cocos
  • 4 albusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare

Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita cafea ness
  • 2 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte

Crema de vanilie:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata ptr ras deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste tot zaharul si spuma devine lucioasa. Se adauga fulgii de cocos si se incorporeaza amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic pana se aureste deasupra, apoi se lasa sa se raceasca.

Intre timp se fierbe crema de ciocolata pe aburi amestecand bine toate ingredientele pana se ingoasa, aprox. 10 minute. Se intinde cu grija peste blatul rece.

Se prepara o budinca de vanilie cu laptele si zaharul conform cu instructiunile de pe ambalaj, apoi se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Frisca se bate bine si se amesteca cu budinca rece, dupa care se intinde peste crema de ciocolata.

Deasupra se razuie ciocolata si gata! Merita incercata macar o data:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]