Prajitura de post, cu mere

de Ina in Dulciuri, 2 Dec 2016 | 28479 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult prajitura Mihaelei ( miki_a) si azi am decis sa o incerc, doar ca am folosit mere conservate la borcan.
A iesit o prajitura de-o pufosenie si fragezime maxima :X 

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 250 g margarina Rama Maestro
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 600 g faina de grau tip 650 (e mai inchisa la culoare )
Umplutura :
  • mere rase cu scortisoara, conservate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post, cu mere:

Punem faina intr-un vas incapator si-i facem o gropita in centru. Topim usor margarina si o adaugam in vas, impreuna cu celelalte ingrediente (apa, ulei, sare, zahar, bicarbonat si zeama de lamaie ). Framantam un aluat potrivit de tare pe care-l invelim in folie alimentara si-l lasam la frigider cca. o ora (sau 7-8 minute la congelator) .

Tapetam o tava cu hartie de copt. 

Din aluatul obtinut, intindem 3-4 foi ( eu am folosit o tava mai mare si mi-au iesit doar 3 foi ) ce se vor pune alternativ în tavă: foaie/ mere/ foaie/ mere/ foaie.

Coacem in cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 minute.

Taiem prajitura dupa ce se raceste, (pudram cu zahar, daca dorim ) si servim. 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date, am obtinut 3 foi pentru o tava cu diametrul 38/25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post, cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (25)

diaconta 1

10.12.2016, 23:37

vaaai cum am scapat-o,asa-mi trebuie daca lipsesc

LiviaSavu46 1

02.12.2019, 17:05

Se poate pune praf de copt in loc de bicarbonat?

Ina 1

02.12.2019, 21:54

In principiu se poate dar va trebui sa renunti si la zeama de lamaie. Praful de copt are deja inclusa partea acida.
Fiind un aluat care se intinde in foi, eu prefer bicarbonatul. Praful de copt il pun doar in aluaturi care curg.
Mult succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Regina Maria