Prajitura desteapta

de - Andreea - in Prajituri, 28 Iun 2013 | 5583 vizualizari

 

Pentru prajitura m-am inspirat de la Motan >:D< ... insa folosind cantitatile in jumatate.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 125 gr unt
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Topim untul si lasam apoi sa se raceasca.

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul,zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam untul , faina si amstecam bine.La urma adaugam laptele caldut putin cite putin pina se incorporeaza bine.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in aluat cu ajutorul unei spatule amestecind incet incet de jos in sus .

Compozitia rezultata trebuie sa fie asemenatoare smantanei.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru circa 40 minute.

Cind e gata ,scoatem prajitura si o lasam la racit.Se presara cu zahar pudra.

 

 

TIPS-URI

1

In timpul coacerii NU trebuie sa se deschida cuptorul.

2

Prajitura trebuie lasata sa se raceasca complet !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (16)

Lau 1

28.06.2013, 14:58

delicioasa

Panacris 1

28.06.2013, 16:13

Bya Ralu 1

29.06.2013, 00:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Desteapta"