Prajitura desteapta

de Nadyne in Dulciuri, 19 Dec 2016 | 5272 vizualizari

 

  Un desert foarte simplu, care poate fi preparat si de un incepator in ale prajituritului....Copiii, in mod special, vor fi incantati de el.
     Este "desteapta", "inteligenta" deoarece in timpul coptului, se aleg trei straturi separate...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 l lapte
  • 1 pachet unt
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

     Pentru inceput, topim untul si-l lasam la racit.

     Separam ouale. Galbenusurile se mixeaza cateva minute cu zaharul, pana cand obtinem o compozitie cremoasa, deschisa la culoare. 

     Adaugam untul topit si racit, omogenizam. Urmeaza laptele, treptat,  coaja de lamaie si esenta de vanilie.

   Albusurile se bat spuma tare si se adauga lingura cu lingura in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari largi, circulare. Adaugam si faina, in ploaie, treptat si o incorporam.

     Aluatul il turnam intr-o tava inalta, tapetata cu hartie de copt, pe care o introducem in cuptor, preincalzit la 150-160 grade C, unde va sta o ora sau pana cand se rumeneste frumos (aceasta prajitura se coace la foc mic).

     Prajitura se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi o transferam in frigider pentru minim 3-4 ore. De dorit ar fi sa o lasati peste noapte.

     Se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza cu un cutit foarte bine ascutit.

     Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita"