Deoarece mi-au ramas foarte multe albusuri, am cautat pe net o idee ce sa fac cu ele, in afara de bezele, care nu imi ies niciodata. :P Am gasit acesta reteta si sunt foarte incantata de ce mi-a iesit. Ma refer la gust, la aspect mai am ceva de muncit....
Batem albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta si lucioasa. Punem uleiul si esenta de vanilie si omogenizam, amestecand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie uniform. In cealalta jumatate, cernem cacao si amestecam usor, apoi o adaugam peste compozitia alba si nivelam. La sfarsit adaugam merele taiate cubulete, pe toata suprafata prajiturii si pudram cu scortisoara. Dam la cuptor, la foc mediu, pentru circa 30-40 de minute. Cand este gata, o lasam sa se raceasca si apoi portionam. Pofta buna!