Prajitura ,,Dobos,,

de madi_marin in Prajituri, 23 Oct 2010 | 18767 vizualizari

 

INGREDIENTE

7 Foi :

  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 200 g faina

Crema caramel :

  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g margarina Delma
  • 3 linguri cu faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Dobos,,:

Se prepara crema : se caramelizeaya 200 g zahar.

Separat se amesteca margarina la temperatura camerei cu restul de 100 g zahar si cele 4 oua , iar acest amestec se toarna peste caramelul fierbinte, apoi se pune vasul din nou la foc mic si se amesteca continuu pana ce caramelul s-a dizolvat complet.

Faina se desface in putina apa rece, apoi se toarna in fir subtire in crema, se amesteca bine pana se ingroasa, apoi se da la racit.

Se pregateste compozitia pentru foi : se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile si apoi faina. Din compozitia rezultata se coc pe rand 7 foi in tava detasabila cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt . Se dau la racit avand grija sa nu se suprapuna.

Asamblare : se pun straturi alternative de foi si crema, ultima va fi foaie. Eu am uns-o cu putina frisca si am ras ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Dobos,," nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte)