Prajitura dobos

de lacrimioara in Prajituri, 16 Ian 2011 | 94636 vizualizari

 

este o reteta veche de prajitura dar foarte gustoasa mie imi aminteste tot timpu de copilarie

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri  faina,
  • esenta vanilie,
  • un praf sare,
  • 1 praf de copt.

Pentru crema:

  • 250 gr unt
  • 2 -3 linguri lapte fierbinte,
  • 200 gr ciocolata cu lapte,
  • 150 gr zahar,
  • 5 galbenusuri,
  • esenta rom.

Pentru glazura:

  • 200 gr zahar,
  • 50 gr unt,
  • 2 linguri zeama de lamaie.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dobos:

Pregatire blat:galbenusurile se freaca cu zaharu bine pana iese ca o crema,albusurile se bat spuma,cu sarea dupa care se amesteca cu galbenusurile,adaugam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula de lemn ca sa nu se lase.Foile se coc pe fundul tavii, acum fiecare ce forma doreste; eu am copt pe fundul  unei tavi patrate mi-au iesit cam 5 foi si am pus cam 2 polonice de aluat la o foaie

se coc foarte repede trebuie sa le supravegheati sa nu se arda

cand se rumenesc sant gata

pana se facea una eu pregateam pe hartie de copt alta.

Dupa ce am copt foile le lasam deoparte si ne ocupam de crema.

Untul se bate spuma cu 2 -3  linguri de lapte fierbinte;,frecam galbenusurile cu zaharul, punem ciocolata care prealabil am topit-o  la abur si am racit-o putin peste galbenusuri ,punem si untul frecat,  o esenta de rom si amestecam bine pana obtinem o crema buna super gustoasa cu care o sa umplem foile

deasupra nu punem crema, lasam asa ca sa punem glazura care o pregatim asa: punem zaharul la topit, dupa ce s-a caramelizat bine adaugam untul amestecand incontinuu

punem si zeama de lamaie si o luam de pe foc, o punem peste prajitura si o lasam la racit.

Se taie cu un cutit care il punem in apa fierbinte inainte de a taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de vanilie