Prajitura Dobos

de Maria68 in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 17452 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g margarina sau unt
  • 1 ou
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 pahar lapte

Crema:

  • 3 budinci de ciocolata
  • 750 ml lapte
  • 6-8 linguri zahar
  • 200 g Finetti
  • 200g unt

Decor:

  • 1 plic Glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dobos:

Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate  o foaie si se coc pe dosul tavii.
 
Crema se pregateste astfel:
Cele trei plicuri de budinca, se pregatesc conform instructiunilor de pe plic( doar ca eu am folosit doar cate 2 linguri de zahar, pentru fiecare budinca-in total 6 ). Dupa ce s-a racit crema de budinca, adaugam treptat untul( la temperatura camerei) si mixam pana devine o crema fina. La urma adaugam crema de Finetti (care ii da un gust aparte si unic!).

Cu aceasta compozitie  umplem  foile.
Foaia de deasupra o decoram cu Glazura  cu gust de ciocolata, sau orice alta glazura dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

cornelia16_2002 1

10.12.2012, 17:32

super prajitura, care ramane peste ani favorita mea. anul acesta o voi face si eu de sarbatori, sper sa-mi iasa

Maria68 1

10.12.2012, 18:20

Multumesc: Rocsi; Simona; Ina; Ionela; Mirela; Cornelia

diana_k 1

11.12.2012, 08:40

ciocolatoasa prajitura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

ieri la 13:30

Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos

ieri la 10:24

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dobos