Prajitura Dona Maria

de Mihaela_Voinea85 in Prajituri, 4 Mai 2014 | 23104 vizualizari

 

Ingredientele sunt pentru o tava cu dimensiunile 30/20 cm si inaltime de aproximativ 7 cm.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 500 g biscuiti populari

Sirop:

  • 500 ml apa
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1 esenta de rom

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de faina cu varf
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 2 esente de vanilie
  • 1 borcan mic de gem de prune (sau oricare alt tip de gem va place)

Pentru ornat:

  • 400 ml frisca lichida (eu folosesc Hulala)
  • fructe/ciocolata rasa sau orice aveti la indemana :)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dona Maria:

Biscuitii se aseaza in tava, pe doua randuri. In functie de dimensiunile acestora, este foarte posibil sa-ti mai ramana cativa biscuiti. Nu-i nimic; sunt foarte buni cu ceai :)

Preparam siropul amestecand toate ingredientele si punand totul la fiert pana se topeste zaharul. In momentul cand luam de pe foc adaugam esenta de rom si turnam tot siropul peste biscuitii asezati in tava. Dupa ce s-au inmuiat pregatim crema.

Punem laptele la fiert intr-un vas mai gros, ca sa nu se lipeasca. Luam 20 de linguri din laptele pus la fiert si il amestecam cu galbenusurile, faina si zaharul. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere adaugam copozitia din galbenusiri si lasam pe foc mestecand continuu pana se ingroasa bine. Luam de pe foc, adaugam cele 2 esente de vanilie, turnam peste biscuitii inmuiati cu sirop si dam la rece.

Dupa ce s-a racit bine adaugam gemul si frisca si ornam in functie de preferinte si imaginatie.

Dam prajitura la rece pentru aproximativ 2-3 ore inainte de a o taia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dona Maria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MIUTA 1

05.05.2014, 13:58

Teo 1

22.03.2015, 22:11

La multi ani !

ClaudiaNae 1

02.02.2017, 16:29

A-si putea sa o fac in tava de la cuptor ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu portocale, nuci si stafide