Prajitura Dragobete

de Ancutsa in Prajituri, 24 Feb 2017 | 2234 vizualizari

 

Prajitura cu aluat de negresa (aluatul meu preferat), dulceata de visine, crema de branza si glazura de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt sau margarina
  • 5 oua de la care folosim doar galbenusurile
  • 5 linguri de zahar
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 10 linguri de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 7 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru cremele de branza:
  • 150-200 g branza dulce, dar se poate folosi mascarpone cu succe
  • 1 lingura de zahar
  • 200 ml frisca lichida (crème patiserie)
  • 1 pliculet de gelatina
  • Pentru prima parte de crema: 50 ml cafea (lichida)
  • pentru a doua parte din crema: 2 lingurite de zeama de la dulceata de visine sau orice dulceata preferati.
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1-2 linguri de lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dragobete:

 

Blatul:

Se preincalzeste cuptorul. 

Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaua, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.

Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins, pentru 30 de minute, la foc mediu. Eu am folosit o tava rotunda pentru a lucra mai usor si cu cremele.

Blatul trebuie lasat la racit o ora. Dupa ce s-a racit blatul, se prepara gelatina conform indicatiilor de pe pliculet.

 Cremele de branza:

Din cauza branzei, crema va avea un gust dulce-acrisor. Mie mi-a placut aceasta varianta, pentru ca nu a iesit deloc gretoasa, ci foarte racoritoare. Daca nu va place branza dulce de vaca, puteti folosi mascarpone sau crema de branza din comert.

Asadar, se amesteca branza cu o lingura de zahar, apoi se bate bine frisca si se toarna peste branza. Se amesteca bine, apoi se imparte crema in doua castroane.

Intr-unul, vom adauga cafea preparata, nu macinata. In celalalt vas, se adauga 2 lingurite de zeama de la dulceata de visine sau orice dulceata preferati.

Gelatina preparata anterior nu am folosit-o pe toata, considerand ca este prea multa. Am pus aprox cate 100 ml la fiecare castronel. (Folositi gelatina, in functie de cata crema doriti sa obtineti sau in functie de cata branza aveti.)

Dupa ce se adauga prima crema, se da la frigider o ora, apoi se adauga si cealalta crema si se da din nou la frigider pentru o ora.

 Glazura:

Se incalzeste laptele pe foc, dar cu grija, caci nu trebuie sa fiarba. El trebuie doar incalzit putin. Apoi se toarna in vasul in care am rupt ciocolata bucatele mici. Amestecam sa se omogenizeze.

Daca nu va place ciocolata topita deasupra, puteti pudra prajitura cu zahar.

Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura, apoi se da din nou la frigider.  Se serveste a doua zi.

 Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/prajitura-dragobete.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dragobete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (de post)