Prajitura inghetata

de RuxyRux in Dulciuri, 29 Iun 2016 | 4730 vizualizari

 

O inghetata incredibila cu cacao si cocos, combinata cu nuci pecan, fulgi de ovaz si nuci braziliene, in straturi alaturi de  biscuiti de casa si inca doua tipuri de inghetata la alegere....nu-i minunata?

 

INGREDIENTE

Inghetata de cacao si cocos:

  • 1 cutiuta lapte condensat( 375 gr)
  • 2 pahare de frisca( Hulala cu grasimi nehidrogenate din sambure de palmier))
  • 3 linguri ulei cocos
  • vanilie
  • 5 linguri cacao

Straturile de prajitura:

  • 3 biscuiti mari zdrobiti
  • 7 curmale fara samburi
  • o cana de nuci pecan
  • o ceasca de nuci braziliene
  • 2 linguri ulei cocos
  • inghetata de nutella
  • inghetata de vanilie cu frisca si iaurt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inghetata:

Se pune laptele condensat intr-un bol de mixer( de preferat metalic), se adauga  frisca lichida si se mixeaza usor, apoi se incalzeste putin pe baie de aburi, se trage vasul de pe aragaz,  se pune vanilia, uleiul de cocos si cacaoa si se omogenizeaza.

Se pune bolul la congelator si se amesteca de cateva ori pana ingheata complet.

Nucile pecan impreuna cu cele braziliene se toaca la blender, se amesteca cu uleiul de cocos si curmalele.

Intr-o tavita de jena, se asaza un strat de nuca, apoi unul de biscuti, se pune inghetata de vanilie, apoi cea de cacao si cocos, o punem si pe cea de nutella si incheiem cu stratul de nuci....congelam prajitura peste noapte, a doua zi o lasam putin si o rasturnam pe un platou, apoi o taiem...deliciu total!

Pentru inghetatele de vanilie si nutella si pentru biscuiti de casa, gasiti retetele in pagina mea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inghetata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos