Prajitura insiropata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 22 Dec 2010 | 10123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana iaurt(sau smantana)
  • 1 cana ulei
  • 1 cana +3 linguri gris
  • 4 linguri faina
  • 10 g praf de copt
  • vanilie
  • Sirop:
  • 1,1/2 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumosa.Se adauga iaurtul si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si grisul si se incorporeaza in compozitie!Se pregateste o tava cu hartie de copt(eu am folosit o forma rotunda cu diametrl de 26 cm) si se toarna aluatul!

Se da tava,la cuptorul preincalzit,timp de aproximativ 35 de min la foc potrivit,pana se rumeneste deasupra.

Intre timp se pregateste siropul:

Apa se amseteca cu zaharul si sucul de la portocala si lamaie.Se fierbe pana obtinem un sirop legat.
Prajitura se scoate din cuptor si se lasa in tava unde se toarna siropul avand grija sa nu ramana nicio parte neinsiropata.Se da la rece si abia dupa ce se raceste se proportioneaza.Se poate servii simpla,cu surplus de sirop sau cu un mot de frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si piersici