Prajitura jamaicana

de AndreeaJ in Prajituri, 5 Apr 2011 | 11438 vizualizari

 

De ce jamaicana? Poate vine soarele mai repede! :) Este o prajiturica indrazneata cu gust pregnant de cocos si usoare arome de ananas. Aveam prin frigider un lapte de cocos si nu stiam ce sa mai fac cu el si o cutie de ananas careia nu-i mai statea bine pe raft in camara :), asa ca am incropit aceste dulce. Pe cat de buna, pe atat de usor de facut. Cu o textura usor faramicioasa, dar placuta, aceasta prajiturica se poate face in fel si chip daca va plac deopotriva si ananasul si nuca de cocos. Adica, o putem transforma in chec, muffins, in blat de tort sau o putem consuma ca atare. Si daca nu va place o prajiturica mai uscata, atunci puteti sa o insiropati la sfarsit.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 3 linguri amidon 
  • 100 g unt topit
  • 80 g fulgi cocos
  • 250 ml lapte cocos
  • 1 cutie ananas bucati
  • 1 lingurita cu varf praf de copt cu sofran (pentru culoare)
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 praf sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura jamaicana:

Incingem cuptorul la 180 C, pregatim o tava de tort rotunda cu diametrul de 25 cm scurgem bucatile de ananas dim compot si le taiem bucati mai mici. Intr-un castron cernem faina si o amestecam cu amidonul si  praful de copt dupa care adaugam fulgii de coco.

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi untul topit si racit si continuam mixarea, dupa care adaugam si laptele de cocos si romul. Incorporam mixul de faina si fulgi de cocos, la final adaugam bucatile de ananas.

Amestecam totul bine si turnam in tava unsa cu unt. Lasam la copt in jur de 50 de minute sau pana trece testul scobitorii, il lasam la racit pe un gratar.

aici se impart lucrurile: 1. daca dorim o prajiturica cu textura mai "uscata", pur si simplu o pudram cu zahar 2. daca dorim prajiturica cu textura mai "umeda" amestecam sucul de compot de ananas cu cateva linguri de lichior de ananas sau rom si o insiropam cu acest lichid.

 

Eu am optat pentru varianta cu zahar pudra, deasupra am pus cativa carlionti de cocos si cateva bucatele de ananas confiat.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura jamaicana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu vișine