Prăjitură Kati

de madi_marin in Prajituri, 4 Ian 2014 | 22206 vizualizari

 

Având chef de prăjiturit aşaa…la început de an, am cautat prin colecţia mea de reviste culinare ( care …vă asigur….sunt într-un număr foarte mare, însă întotdeauna mai e loc şi pentru altele….:)))) şi m-am oprit la o reţetă din ,,Bucataria pentru toti ,, din 2010. E o prăjitură cu foi, nu exagerat de dulce şi spornică. Merge foarte bine pe platourile acelea cu prăjituri diverse pentru ocazii speciale. De încercat!

 

INGREDIENTE

  • 3 foi :
  • 500 g făină
  • 120 g zahăr pudră
  • 175 g unt/margarină
  • 3 gălbenuşuri
  • cca. 5 linguri cu smântână (Albalact)
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • Crema :
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri gem de caise/piersici
  • 1 plic zahăr pudră vanilat
  • 100 g unt/margarină
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • Glazura :
  • 3 albuşuri
  • 3 linguri cu vârf cu zahăr
  • ciocolată rasă
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Kati:

Se prepară compoziţia pentru foi : se cern făina cu praful de copt într-un vas încăpător, apoi se adaugă untul/margarina la temperatura camerei, gălbenuşurile, zahărul, esenţele şi smântâna (cantitatea e apoximativă, trebuie să obţinem un aluat consistent, care nu se lipeşte de mâini). Se cântăreşte, apoi se împarte în trei.

Se coc foile pe fundul tăvii 25/35 cm uns cu unt/margarină cam 10-12 minute. Se dau la răcit.

O foaie o folosim pentru umplutură. Se rupe în bucăţi, apoi deasupra se stropeşte cu lapte, apoi se adaugă esenţa de rom, untul moale (nu lichid!), zahăr, gem şi cacao. Se amestecă mai uşor, astfel încât să rămână şi bucăţele mai mari, că se vede frumos la tăiat.

Montare (în aceeaşi tavă pe care am copt foile) : foaie, toată umplutura bine nivelată, foaia a doua ,glazura ( la baie marină se bat albuşurile spumă tare cu zahărul) şi deasupra se presară ciocolată rasă.

Se acoperă  tava cu folie de aluminiu şi se dă la rece până a doua zi când se porţionează.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Kati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Linzer cu aluat ras si dulceata de gutui si nuca