Prajitura Krem a la Krem

de Gicuta in Prajituri, 13 Feb 2015 | 20052 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • Glazura:
  • 2 linguri apa (lapte)
  • 2 linguri zahar
  • 200 g ciocolata
  • 100 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krem a la Krem:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate  dupa fiecare. La sfarsit se adauga praful crem ole de ciocolata si se mai bate un pic cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hartie de copt. Se coace la foc mediu cam 25-30 minute. Se lasa la racit.

Crema:

Se bate frisca si se adauga plicul de creme ole de vanilie

Glazura:

Se infierbinta apa, se adauga zaharul amestecand. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana la topirea ciocolatei apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecand pana se topeste si untul. Se lasa la racit.

Asamblare:

Peste blatul racit se aseaza crema iar peste aceasta, glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

13.02.2015, 20:40

Teo 1

13.02.2015, 22:44

Imi place,mai ales ca ai simplificat totul!

amalia21 1

12.04.2015, 10:53

Foarte buna! Dar de ce nu am putut sa o tai frumos? Crema mi s-a cam lipit de cutit si nu a aratat prea frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]