Prajitura londoneza

de Ancutsa in Prajituri, 5 Iun 2016 | 10520 vizualizari

 

Este o prajitura cu pandispan alb, dulceata si glazura de albus cu nuca. Imi place ca o pot pregati de fiecare data cu alt tip de dulceata si astfel este ceva vechi si totusi ceva nou.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 galbenusuri
  • 120 g zahar (sau 6 linguri pline)
  • 1 pachet unt
  • 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri faina
  • 70 ml lapte (o cescuta)
  • Pentru stratul de mijloc:
  • Dulceata de capsune (mai putin de un borcan)
  • Pentru stratul de deasupra:
  • 5 albusuri
  • 250 g nuca (12 linguri pline)
  • 100 g zahar (5 linguri)
  • ciocolata pentru ras (cateva patratele)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura londoneza:

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se adauga in ploaie faina si apoi laptele.

Se da la cuptor cam 15-20 minute la foc mediu, se face destul de repede daca e cuptorul incalzit.

Intre timp ne ocupam de glazura:

Batem albusurile cu mixerul si cand se ingroasa putin compozitia, adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea lucioasa. Apoi adaugam nuca si acum amestecam cu lingura de jos in sus ca sa ramana pufoasa.

Scoatem tava, adaugam dulceata in strat subtire (sau dupa gust) si glazura si mai dam la cuptor inca 10-15 minute pana se face aurie.

 

La final, se poate rade ciocolata si se lasa la racit.

 

Pofta buna!

 

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/prajitura-cu-blat-alb-dulceata-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura londoneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]