Prajitura marmorata cu mascarpone

de Cantboilanegg in Prajituri, 17 Mar 2011 | 23152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • - 100 g unt
  • - 150 g zahar
  • - 200 ml smantana dulce
  • - 2 oua
  • - 200 ml lapte
  • - 280 g faina
  • - o lingurita de praf de copt
  • - 3 linguri de cacao
  • Pentru crema de mascarpone avem nevoie de:
  • - 450 g branza mascarpone
  • - 100 g zahar alb
  • - 2 oua
  • - o lingura de amidon
  • - putina esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu mascarpone:

Incepem cu batutul oualor impreuna cu zaharul. Adaugam cacaua ploaie, mixand in continuare. Apoi adaugam untul spuma, laptele, smantana si faina (in care am pus praful de copt) alternand si amestecand in continuare. Turnam amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si incepem preparearea cremei de branza.

Intr-un bol punem branza mascarpone si esenta de vanilie, adaugam zaharul, mixam bine, apoi ouale unul cate unul si in final lingura de amidon. Obtinem un amestec foarte cremos si fin.

Cu lingurita asezam parti din crema de branza in blatul de cacao, deja in tava!

Apoi cu o scobitoare ne jucam putin, marmoram prajitura si o dam la cuptorul incins la 180*C pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Danutz