Prajitura "Merisor", cu stafide

de Patricia Iordache in Prajituri, 31 Iul 2013 | 6805 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-merisor-48292.html si mi-a placut foarte mult. Multumesc, Merisor! Singura modificare a fost aceea ca am inlocuit merisoarele deshidratate cu stafide. Merisor, ai mereu preparate minunate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua;
    • 4 iaurturi mici (500 gr.) iaurt Cremosso de la Danone
    • 10 linguri zahar;
    • 12 linguri ulei;
    • sare;
    • 1 lingura esenta de lamaie;
    • 400 gr. faina;
    • 1 plic praf de copt (10 gr.)
    Pentru umplutura de branza:
    • 400 gr. branza dulce;
    • 2 oua;
    • 2 linguri cu varf gris;
    • 4 linguri zahar;
    • 2 plicuri zahar vanilat;
    • 50 gr. stafide;
    • sare;
    • 1 lingura esenta de lamaie;
    Pentru decor:
    • 12 caise (24 jumatati)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Merisor", cu stafide:

Cum preparam blatul:

Intr-un bol, batem ouale, adaugam zaharul, uleiul si amestecam in continuare pana se dizolva zaharul.

In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in compozitia cu oua, punem putina sare, esenta de lamaie si adaugam treptat faina.

Vom obtine o compozitie groasa, ca la chec, dar nu asa pufoasa.

Cum preparam umplutura:

Amestecam branza cu zaharul, esenta, grisul si stafidele, apoi incorporam cele doua oua.

Cum montam prajitura:

Tapetam o tava (a mea 22/34 cm) cu hartie de copt, punem 3/4 din aluat si dam la cuptor pentru 15-20 minute la 180 grade, apoi scoatem tava, asezam umplutura de branza peste blat, turnam peste umplutura restul de compozitie ramasa, punem jumatatile de caise astfel incat fiecarei portii de prajitura sa ii revina o jumatate de caisa si bagam tava din nou la cuptor, la 180 grade, pentru 25-35 minute pana ce se rumeneste usor.

Lasam sa se raceasca, portionam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Merisor", cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Teo 1

31.07.2013, 22:21

Tare frumoasa!

roxana_simona 1

31.07.2013, 23:55

- Andreea - 1

01.08.2013, 21:42

Mmmmmmmmmm...ce buna trebuie sa fie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză dulce și caise