Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes

de Catalina L in Dulciuri, 20 Sep 2015 | 3437 vizualizari

 

Gavottes = clatite dantela-uscate
Cunoasteti istoria lor?
Totul porneste de la o clatita uitata pe foc la Quimper in Bretania in 1893.
Autoarea Marie-Catherine Cornic decide sa o ruleze si sa o deguste...
Mica clatita uitata a devenit crocanta, gustoasa si lejera- o bunatate.
Astfel reteta clatitei dantela este nascuta si de atunci conservata.

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet de gavottes (clatite dantela-uscate)
  • -parfait de înghețată cu menta si fistic - reteta aici: http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/09/parfinghetata-de-menta-cu-fistic.html
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes:

Demulati înghețata.

Taiati-o felii si puneti-le la congelator pe folie de plastic.


Montati prajiturile "milles feuilles" inainte de a servi desertul.

Aveti nevoie de 6 gavottes pentru o persoana, suprapuse 2 cate 2.

Alternati gavottele si feliile de parfait.

Serviti imediat. 

Este delicios: crocantul gavottelor se amesteca la perfectie cu parfumul prospat al mentei si cu onctuozitatea înghețatei...yam yam

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]