Prajitura multicolora

de Merisor in Prajituri, 10 Iul 2012 | 38803 vizualizari

 

foarte gustoasa si aspectoasa!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foaie maro:
  • 350 g faina
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar
  • 250 g smantana
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • putina sare
  • Ingrediente foaie alba:
  • 6 albusuri
  • 3 linguri apa minerala
  • 6 linguri zahar
  • 200g nuca de cocos
  • putina sare
  • Ingrediente foaie galbena:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • putina sare
  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • O budinca de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 250 g zahar
  • 1 pachet de unt
  • 700 ml lapte
  • Sare
  • Esenta de vanilie
  • Visine din dulceata,
  • stafide,
  • coaja de portocala si felii de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura multicolora:

Penrtu foaia maro se freaca margarina cu zaharul pana la topirea acestuia, se adauga smantana si celelate ingrediente si se omogenizeaza bine.

La foaia alba, albusurile trebuiesc batute bine cu putina sare pana se intaresc, se adauga treptat zaharul, apa minerala, si nuca de cocos.

La foaia galbena se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga apa minerala, galbenusurile se freaca cu sare, se adauga uleiul se incorporeaza faina si se amesteca cu albusurile.

Crema de vanilie: se fierb toate ingredientele la foc moale, mai putin untul care se adauga cand se ia de pe foc(sau se poate adauga cand crema s-a racit amestecandu-l frecat cu mixerul) Eu am pus in crema  si coaja rasa de portocala.

Se aseaza foaia maro in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa si tapetata cu faina, peste foaia maro se aseaza visinele scurse din dulceata sau compot, apoi foaia alba si in final foaia galbena peste care se presara cateva stafide care au fost tinute mai intai in apa. Se da la cuptor aproximativ 40-45 minute.

Se lasa la racit, se aseaza felii de portocala(de fapt feliile de portocala se taie in alte felii mai micute) apoi se toarna crema de vanilie si se orneaza cu ciocolata rasa Crema de vanilie capata o culoare usor portocalie de la coaja de portocala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura multicolora" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (32)

gaby_duceag 1

03.11.2013, 19:37

felicia, mai multa atentie la formularea comentariilor, altfel risti banarea

Merisor 1

03.11.2013, 20:24

Felicia, dar nu te opreste nimeni sa cauti ceva mai simplu ))

Marci1961 1

04.11.2013, 14:16

SUPER....ABIA ASTEPT SA O FAC DE SARBATORI !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca