Prajitura multra de scortisoara

de cristeena20 in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 3381 vizualizari

 

E unul din prajiturile traditionale portugheze facuta in regiunea Coimbrei numita si Bolo Mulatro . Pe cat de simpla pare , pe atat e de aromata si de pufoasa. daca va place aroma de scortisoara faceti aceasta prajitura pentru a o servi la o ciocolata calda sau o cafea .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 2 -3 lingurite de scortisoara macinata
  • 500 ml lapte gras
  • 2-3 linguri de unt topit
  • 2 lingurite de bicarbonat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura multra de scortisoara:

  • Amstecam zaharul cu scortisoara, faina si bicarbonatul  
  • Adaugam ouale treptat si amestecam bine, aduagand si laptele .
  • La final adaugam untul topit si racit .
  • amestecam energic si turnam compozitia rezultata intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc , care a fost unsa cu unt si pudrata cu faina.
  • Nu va speriati ca este prea lichida. Cand se da la cuptor , dupa 30 minute o controlam sa vedem daca e coapta cu un betisor. Nu trebuie sa lasma sa se usuce prea tare. 
  • La final , cand e rece arata ca un chec mai umed si , datorita bicarbonatului va iesi cu bule de aer in el. Este deosebit de parfumat si placut la gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura multra de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici