am avut chef azi de ceva cu multa ciocolata si am facut ceva, un fel de intre chec si baton de ciocolata:) .Sper sa fie ok, pt ca am facut-o din amintiri, am mancat ceva de genul asta la o prietena din SUA si mi-a spus atunci reteta, dar au trecut cativa ani de atunci, asa ca am pus cantitatile si ingredientele asa dupa cum mi-a venit :)
Am topit untul si ciocolata de menaj facuta bucati intr-un vas pus deasupra altui vas cu apa pe foc.
Separat am amestecat faina cu zaharul, cacaoa si cu praful de copt (stins cu zeama de lamaie). In acest amestec am incorporat treptat untul si ciocolata topite si cu fructele si/sau nucile ( eu am pus doar afine ca n-am avut altceva :( dar simt ca mergeau foarte bine si ceva nuci si visine) Am razuit si coaja de la o lamaie si am pus si o lingura de esenta de vanilie si un piculet de sare. Apoi ouale batute in prealabil le-am incorporat si pe ele incet in amestec.
Am turnat compozitia intr-o tava pe care am pus inainte hartie de copt si apoi tava in cuptorul preincalzit unde am lasat-o cam 30 de min la foc mediu.
Apoi am lasat-o la racit si am taiat-o bucati. E foarte ciocolatoasa:) putin crocanta pe margini si usor moale in mijloc si ar merge foarte foarte bine cu ceva inghetata de vanilie sau de lamaie deasupra, dar n-am asa ca doar imi imaginez:) sau cui ii place cu frisca sau iaurt.
Daca o pui la frigider pana a doua zi (eu am pus ce a mai ramas din ea) e si mai buna, desi e mai tare, e mai cremoasa la gust. Copiii au zis ca e super buna:).