Prajitura ''Noapte venetiana''

de Elena30 in Prajituri, 1 Aug 2011 | 28883 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna!!

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • 6albusuri,
  • 6lg zahar,
  • 100gr nuca de cocos,
  • 3lg faina,
  • 1 praf de copt
  • Blat negru:
  • 4oua ,
  • 4lg faina,
  • 4lg zahar,
  • 2lg cacao,
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri,
  • 150gr zahar,
  • 5lg lapte,
  • 200gr unt,
  • 1 esenta vanilie
  • Glazura: 200 ml frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Noapte venetiana'':

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa nu se strice albusurile. Se unge si se tapeteaza o tava de 20X30 cu ulei si faina, se toarna aluatul.
Blatul negru: Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina, care s-a amestecat in prealabil cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor, sa nu se strice albusurile. Se toarna cu atentie in tava peste aluatul cu cocos, sa nu se amestece. Se coace 25-30 minute la 180C.
Crema: Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca la baine-marie pana se ingroase. Untul se amesteca separat cu 2 pliculete de zahat vanilat, dupa care se adauga crema racita putin cate putin si se amesteca. Crema se pune peste blat si se da totul la frigider o ora. Dupa ce se raceste punem deasupra frisca si ornam cu bilute colorate sau ciocolata rasa. POFTA BUNA!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Noapte venetiana''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]