Prajitura "Padurea Neagra"

de Criss in Prajituri, 31 Ian 2012 | 14779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -1 lingura ulei
  • -1 lingura apa rece
  • -6 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • -250 g mascarpone
  • -4 linguri zahar pudra
  • -300 ml frisca
  • Pentru jeleul de visine:
  • -400 g visine
  • -150 g zahar
  • -300 ml apa
  • -1 plic praf de budinca de vanilie
  • Pentru sirop:
  • -100 ml suc de visine
  • -2 linguri zahar pudra
  • -esenta de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Padurea Neagra":

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema
batem mascarpone cu zaharul pudra si adaugam frisca batuta.

Pentru jeleul de visine, se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.

Asamblare: blat insiropat, jeleu, crema, blat insiropat, jeleu.

Ornam cu moturi de frisca si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]