Prajitura Papion

de miry_1704 in Prajituri, 25 Oct 2013 | 9534 vizualizari

 

Eu am facut-o intr-o tava 30x24.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Blat

  • 10 oua
  • 1 praf de copt
  • 21 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 5 lg ulei
  • 5 lg apa
  • 3 lg cacao

Crema

  • 1 l frisca
  • 60 gr gelatina
  • 7 oua
  • 14 lg zahar
  • 15 lg apa pt a inmuia gelatina
  • fructe daca vreti dar este posibil sa nu se mai intareasca din cauza fructelor la fel de bine.

Deasupra

  • 250 ml frisca
  • 1 pg nuca de cocos
  • 1 portocala
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Papion:

Blatul

Se bat albusurile spuma cu zaharul ,intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si cacao, si se pun treptat peste albusuri, cu galbenusurile, apa si uleiul. Se baga la cuptor la 140 grade pana se coace.. se incearca cu scobitoarea.

Crema

Se pune gelatina la inmuiat, se bate frisca si albusurile separat, se dau la frigider. Gelatina se pune cu galbenusurile si cu doua lg zahar la baie de aburi pana se topeste si se lasa la racit. Cand s-a racit se amesteca toate ingredientele si asta este crema...

Apoi se bate frisca de pus deasupra, se intinde peste prajitura, se pune si nuca de cocos , se portioneaza si se aseaza portocalele in forma de papion sau orice altceva...

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Papion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lavinia 1

25.10.2013, 20:44

ce bine arata

Teo 1

25.10.2013, 20:58

tare mult imi place!

MotanLaOale 1

25.10.2013, 23:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Cati, o reteta delicioasa