Prajitura Papion

de miry_1704 in Prajituri, 25 Oct 2013 | 9299 vizualizari

 

Eu am facut-o intr-o tava 30x24.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Blat

  • 10 oua
  • 1 praf de copt
  • 21 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 5 lg ulei
  • 5 lg apa
  • 3 lg cacao

Crema

  • 1 l frisca
  • 60 gr gelatina
  • 7 oua
  • 14 lg zahar
  • 15 lg apa pt a inmuia gelatina
  • fructe daca vreti dar este posibil sa nu se mai intareasca din cauza fructelor la fel de bine.

Deasupra

  • 250 ml frisca
  • 1 pg nuca de cocos
  • 1 portocala
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Papion:

Blatul

Se bat albusurile spuma cu zaharul ,intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si cacao, si se pun treptat peste albusuri, cu galbenusurile, apa si uleiul. Se baga la cuptor la 140 grade pana se coace.. se incearca cu scobitoarea.

Crema

Se pune gelatina la inmuiat, se bate frisca si albusurile separat, se dau la frigider. Gelatina se pune cu galbenusurile si cu doua lg zahar la baie de aburi pana se topeste si se lasa la racit. Cand s-a racit se amesteca toate ingredientele si asta este crema...

Apoi se bate frisca de pus deasupra, se intinde peste prajitura, se pune si nuca de cocos , se portioneaza si se aseaza portocalele in forma de papion sau orice altceva...

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Papion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lavinia 1

25.10.2013, 20:44

ce bine arata

Teo 1

25.10.2013, 20:58

tare mult imi place!

MotanLaOale 1

25.10.2013, 23:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta insiropata, cu piersici